winkelwagen(0)

De Methode

Cursussen
Techniek Totaal Digitaal is opgebouwd uit tal van cursussen. Iedere cursus is een afgeronde leereenheid en is op vele manieren inzetbaar.


 

Er zijn tien basiscursussen:

 1. Oriëntatie op Techniek
 2. Hout
 3. Metaal
 4. Elektro
 5. Systemen
 6. Besturing
 7. Energie  nieuw!
 8. Fietstechniek
 9. Ontwerpen
 10. Tekenen  nieuw!

Drie extra cursussen:

 1. Oriëntatie BWI
 2. Oriëntatie M&T
 3. Oriëntatie PIE

En bij de verschillende cursussen is er verdiepingsstof.

 

De basiscursussen worden voortdurend verrijkt met nieuwe lessen, over nieuwe onderwerpen, of verdieping van reeds bestaande lessen. Zo worden lessen over duurzaamheid bij Energie ondergebracht en krijgen robotica en programmeren een plek bij Besturing.

De extra cursussen zijn samengesteld uit bestaand materiaal uit de basiscursussen of uit ander materiaal van MK Publishing, aangevuld met nieuwe oriëntatie en andere relevante lessen. Zo is de leerling optimaal voorbereid op vervolgonderwijs.

Op verzoek en in overleg kunnen extra cursussen worden aangemaakt.

Modules
De cursussen bestaan uit meerdere modules. Een module is bijvoorbeeld een theorieles, praktijkopdracht of toets. Veel modules worden ondersteund met een video. De leerling krijgt hierin bijvoorbeeld meer informatie over het onderwerp of krijgt instructies over de bewerkingen die bij het werkstuk moeten worden uitgevoerd.

Drie niveaus
Techniek Totaal Digitaal is geschikt voor de hele onderbouw van het voortgezet onderwijs. Binnen de modules wordt gewerkt met de niveaus 1, 2 en 3. Niveau 1 is het basisgedeelte van de methode. Iedere leerling doorloopt deze lesstof. Niveau 2 en 3 vormen de verdieping.

 • Niveau 1
  De oriëntatie, de praktijkopdrachten, eindopdracht 1 en toets 1. Eenvoudig taalgebruik, laag technisch niveau en praktijkgericht; de basisleerstof.
 • Niveau 2
  Theoriemodules, eindopdracht 2 en toets 2. Dit is verdieping voor de échte vaklieden, vmbo BB/KB. Denk aan theorie over bewerken en ontwerpen. Niveau 2 is ook geschikt voor onderbouw vmbo op scholen die meer uren techniek geven.
 • Niveau 3
  Theoriemodules, eindopdracht 3 en toets 3. Verdieping voor theoretischer techneuten, vmbo TL, havo en vwo. Hier wordt verder ingegaan op ontwikkeling, innovatie en duurzaamheid.

Met de tien basiscursussen, verdiepingsstof en extra cursussen is er voor iedere leerlingen, op elk niveau een uitdagend lespakket samen te stellen!